Genomkörare

Idag har dagen bjudit på strålande sol och varmare grader så planen blev såklart att ägna den helt åt hundarna!

Jag och Matilda bestämde oss för att mötas upp på brukshundklubben och träna lydnad. Jag ville köra igenom Haven i klass 2 med kommendering och mestadels utan godis- och leksaksbelöning för att känna av vart vi står, länka lite klass 1 med kommendering med Astra och träna lite allt möjligt med Magic. Matilda ville även hon köra igenom sina klasser med sina hundar Eboni och Tempo.

Astra jobbade på tyst och superduktigt idag! Vi introducerade rutan med raka skick igenom som hon bara älskade helt och hållet. Ska bli spännande att utveckla detta 😉 Fotpositionen var mycket bättre utan att flyta iväg för långt fram och läggande under gång börjar verkligen se färdigt ut! Det som jag framförallt är ute efter i klass 1 är inga 10:or utan att momenten är tillräckligt stabila och säkra för att vi ska ta oss igenom det. Om läggandet eller ställandet inte är helt 100 utan 80 eller 90 spelar ingen roll för mig så länge vi inte råkar mixa dem på tävling vilket ofta är största fallgropen i Lk 1. Vi har påbörjat ställandet(enda momentet som inte är tävlingsredo nu) också, ska bara klura på lite momentrutin så jag kan hjälpa henne extra inför momenten på debuten. Vi körde även apportering, tandvisning, ingång på plan och platsliggning som jag inte kan anmärka något negativt alls på 😀

Haven fick som sagt köra en HEL tävlingsmässig klass 2 idag med mestadels utan lek- eller godisbelöning. Han gick som en DRÖM!!! 😀 Fria följet är ju hans favorit och paradnummer som han går igång väldigt mycket på så den gick som en dans och jag kände att vi kör på! En väldigt glad matte fick bli dagens belöning 😉 Läggande under gång och inkallningen var helt problemfria dem med. Lillkillen är sååå pepp! Eftersom rutan är så ny för honom och första gången gjord under en lång länkning på 3-4 moment så fick han en överraskningsbelöning kastad framför nosen när han nådde fram i full kareta! Jackpot vad lycklig han blev 😀 Apporten greppade han skitsnyggt ”på en femöring” och vi länkade klart HELA hoppet idag! Riktigt ordentliga uthopp, reaktion på mitt ”sitt” och återhopp. Bildbevis nedan! Sen avslutade vi det hela med att belöna honom ORDENTLIGT för snyggt uppsitt på första skiftet i fjärren då han har tendens att göra den något långsammare än resten av skiftena. Platsliggning med hakan i backen prickfritt!

Magic var så otroligt lycklig, busig och fylld med vårkänslor eller gud vet vad idag 😉 Han var lätt den barnsligaste av hela träningsgänget! Stal mina leksaker, skuttade runt som en liten lammunge och buffa och skällde utan stopp haha! Vi tränade rutan, inkallning m ställande, hoppapport och metallen idag. Och med den attityden Magic gick in med all sin lycka så kunde det inte gått annat är underbart. Jag bara skrattade med honom och vi hade så himla roligt tillsammans hela träningen. Även Magic körde platsliggning med hakan i backen utan problem.

Det känns riktigt bra inför tävlingarna Astra och Haven är anmälda på just nu!  Vi nöter på med snabbare stopp i rutan på Haven, säkrare uppsitt på första skiftet och mer hopp-nötning så det sitter ordentligt sen vill jag ut och testa våra vingar 😀 Han är anmäld till en inomhushall så jag tänkte försöka samla ihop några så jag kan köra igenom ett helt program i sån miljö också! Sen ska jag göra Astra ännu säkrare på momenten och länka mer så tutar vi och kör där med 😉 ROLIGT med lydnad nu!

1 svar på “Genomkörare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *