Dag 8 – Har du och din hund tävlat?

Dagens tema eller snarare fråga är ”har du och din hund tävlat?”. Svaret är ett absolut JA! 😀

LP2_21augusti2011Det är tävlingarna som driver mig att träna målmedvetet. Jag är lite så allmänt i allt jag gör i livet. Jag måste ha mål och deadlines annars blir träningen inte av eller väldigt rörig och ofokuserad. Mål har jag även när jag tränar t ex tricks som jag inte ska använda i tävlingssammanhang. Hunden ska t ex hålla en position såhär länge eller röra sig så många varv innan belöning och räknad som ”färdig”.

3 011_std

Jag gillar känslan av att få kvitto på att vår träning går som jag vill, priserna, älskar att utmana mig själv och utvecklas med nya klasser, grenar och moment, att sätta fina titlar framför hundarnas namn, samla roliga minnen, träffa en massa trevliga hundnördar precis som mig och självklart uppleva den här teamkänslan tillsammans med hundarna. Det är vi mot världen <3

pirates

Det som jag däremot HATAR med tävlingar är mina väldigt dåliga tävlingsnerver. Framförallt inom freestyle där jag ofta sätter väldigt stora krav på mig själv. Målar lätt upp tusentals oftast helt och hållet obefogade bilder  i huvudet på allt som kan gå åt helsike. Väl inne på plan så släpper all nervositet direkt. Att gå upp 4-5 under helger och köra flera hundra km är inte heller alltid på min topplista över vad jag älskar att göra. Jag är ju en utpräglad nattmänniska. Sussie + tävlingsmorgnar = dålig kombo 😉

Vi har än så länge startat i dessa grenar:

Freestyle

Här har jag tävlat i alla klasser. Hundarna som har hängt med mig på dessa äventyr är Oskar, Charlie, Magic och Haven.

Oskar – Plockat titel i klass 2, startat ganska mycket i klass 3 och kvalat och tävlat i flertalet cuper, finaler och SM. Även varit del i landslaget.

Charlie – Otroligt rolig och noggrann i position och rörelser. Vi hann bara till klass 1 innan hans sjukdomar knackade på dörren. Kvalade till Agriafinalen på Stockholm Hundmässa och kom 2:a där med 96 av 100 poäng.

Magic – Titel Fd1 och Fd2, kvalat till AFC final 2 ggr. Inte hunnit starta i klass 3 ännu.

Haven – Titel Fd1 och Fd2, 6 klassvinster, kommit 2:a på AFC final i klass 2 och blivit ”årets nybörjare i freestyle 2013”. Tränar just nu för klass 3.

Heelwork to music

I den här grenen har jag faktiskt bara hunnit att starta en enda gång och då vann Haven klassen och Magic kom 2:a! 😀

Tävlingslydnad

I lydnad har jag som jag skrev igår tävlat med alla mina hundar i förutom Astra som inte kan alla momenten ännu.

Oskar – LP1, 2:a pris klass 2

Charlie – 1:a pris klass 1

Max – 1:a pris klass 1

Magic – LP1, LP2, 2:a pris i klass 3

Haven – har startat en gång med 1:a pris på 195 poäng av 200

Agility

I agility har jag bara hunnit tävla ett fåtal ggr med Magic och hittills har vi en pinne i agility- och hoppklass 1!

Utställning

I utställning har jag alltid kammat hem 2:a eller 3:e pris i kvalité med labbarna Oskar och Charlie så det blev kanske 1-2 st på den fronten. Magic och Haven har däremot visa sig vara snygga exemplar. Också väldigt sparsamt utställda, men de gånger de ställts har det gått bra!

Magic – BIR valp och 4:a i gruppen. Excellent som vuxen.

Haven – Ställd 2 dagar efter varandra i unghundsklass. 2 st excellent, 1 CK och 1 reserv cert 🙂

Charlie – ställd i inoff och blev BIS. I officiell fick han 2:a i juniorklass.

blogg

Rallylydnad

I rallylydnad så är det bara Astra som har tävlat officiellt. Hon har tävlat 2 ggr på samma dag när hon var 10 månader med 92 och 99 poäng varav ”domarens favorit” i ena rundan. Vi tävlade även i förra helgen där hon återigen fick 99 poäng, 3:e placering av ca 50 starter och sin första titel RLD N! 😀

Så det är dessa grenar vi startat i! Vi har tävlat väldigt mycket, men detta jag skrev här är en kort sammanfattning då jag tycker att det är ganska ointressant att räkna upp varenda lilla start vi gjort i allt. Det är det SKK hunddata finns till för 😛 Det ska bli väldigt roligt att utforska alla andra grenar förutom freestyle med mina 2 yngsta stjärnskott där bland annat brukset är något som jag aldrig någonsin varken tävlat eller bevittnat en tävling i!

Se upp där ute i skogen! Här kommer vi! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *