Dag 13 – En ras du inte vill ha

Det här är en väldigt enkel fråga då jag i väldigt många fall vet precis vad jag vill och inte vill ha 🙂 Och en del av mina preferenser svarade jag redan på i gårdagens inlägg 🙂 Jag gillar medel/stora hundar som är aktiva, fysiskt kapabla till att göra massor obehindrat och ska gärna vilja träna något, även om det ”bara” gäller det dem är avlade för. Jag vill inte enbart ha en sällskapshund som kanske kan göra ett par tricks då mitt tävlingsintresse är på tok för stort för en sån hund. Självklart kan man köpa en aussie eller labrador som inte är tränings/tävlingsvillig också, sånt händer. Det viktigaste för mig i dem jag väljer bort är nog hur de är byggda och framavlade. De är säkert underbara hundar att äga och leva med men de passar helt enkelt inte min livsstil.

Därför faller raser som dessa bort.

Engelsk Bulldog

Napolitansk Mastiff

Basset

 Det var lite kortfattat om vilken typ av hund jag själv inte är så pigg på att äga. Jag har inget som helst i övrigt emot dessa hundar förutom att de inte passar mig och min smak.

1 svar på “Dag 13 – En ras du inte vill ha”

  1. Rynkor :3 Min lista såg liknande ut. Hundar som är osunt avlade eller generellt sjuka. Man vill ju att en hund ska kunna vara en hund till 300% !
    MVH!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *