12:e dagen!

Äntligen var det dags för Chelsea Market och High Line park! 😀 😀 😀

Slutade skolan tidigt idag, vädret var vackert och vi var taggade. Efter en snabb lunch i Sleepy Hollow med några från min klass mötte jag upp Bernardita och Robin för att dra mot Manhattan 😀

En tågresa och en tunnelbana senare var vi där! Vi tog oss an High Line Park först!

High Line är en idag övergiven upphöjd järnväg i New York, på Manhattans västsida, som var i bruk från 1934 till 1980. Sedan 2009 är större delen av järnvägen ombyggd till en lång och smal allmän park. High Line sträcker sig 22 kvarter från 34:e gatan ner till Gansevoort Street. Den totala längden är 2,4 kilometer.

En park uppe i luften mitt bland alla skyskrapor

En glimt av det gamla tågspåret

Dagens gäng

Efter en vandring genom parken drog vi mot Chelsea Market! Och denna plats tyckte jag var urcool!!! Här fanns verkligen allt mellan himmel och helvete matväg! Älskade hur dem har designat och inrett platsen, älskade butikerna, älskade matställena. LOVED IT ALL! 😀 Det här är ett rent måste för alla former av matälskare!

Roliga små bakverk!

Älskade detta bageri! Provade Red Velvet Cupcakes i miniformat!

Riktigt riktigt coolt som sagt 😉 Efter marknaden så drog vi mot en mysig liten italiensk restaurang alldeles intill och åt middag! Det blev Gnocci för min del 🙂 Efter det bestämde vi oss för att skippa tunnelbanan och istället gå tillbaka till tågstationen. Jättetrevligt och vi passerade bland annat Union Square på vägen.

Väl tillbaka på skolan igen så däckade jag totalt och somnade på nån sekund eller så 😉

 

Publicerat i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *