Tävlingsdebut för min ferrari! bild + film

Igår var det dags! Alltså dags för min lilla dam Astra på 10 månader att få tävla för första gången i sitt liv. Vi har inte ens provat på att ställa ut, men  har däremot hängt på alla mina äventyr med Magic och Haven under året så situationen är inte helt främmande 🙂 I torsdags bestämde sig även damen för att superlägligt sätta igång och löpa för första gången så då letade jag upp tävlingsreglerna för Rallylydnad snabbare än kvickt och pustade ut när det stod att det är ok, men att hon får starta sist i klassen. Astra har hittills varit helt oberörd av löpet, märks knappt av pigg och glad som kexchoklad liksom så jag tänkte att vi kör på!

Klockan ringde 6 på morgonen igår och det var bara att kasta sig upp morgonpigg som jag är(…). Ca 1 timme tog det att ta sig till Gårdskär där tävlingen hölls. Jag började med att anmäla oss och informera arrangörerna om att Astra löpte så vi fick egen parkeringsplats en bit från alla andra och fick veta vart vi fick rasta och förhålla oss under dagen.

Ett par timmar passerade, repeterade vi lite moment och kände av pulsen. Astra var TAGGAD! Strax innan starten satte jag mig en bit bort ifrån planen med henne så vi inte skulle störa andra och hon låg så fint och avkopplat bredvid mig. När jag senare reste mig upp för att förbereda oss då löptiken innan oss körde så var Astra 100% på G igen och den enda som existerade på hela tävlingen var hon och jag! Verkligen helt suverän av/påknapp och helt rätt aktivitetsnivå! Inte ett ljud.

Sen var det dags! Och det gick så himla bra! När jag har en hund med mig på plan som verkligen visar hur roligt hon/han tycker att det är så rinner all nervositet av mig som vatten. Då ska vi bara ha roligt! 😀 Största poängavdraget fick jag som förare då jag ställde mig för nära en skylt så Astra råkade trampa på den när hon skulle gå runt mig i ”sitt framför-höger ingång-sitt” skylten efter höger spriralen. Vi var så himla glad och lyckliga båda två både under och efter rundan så oavsett resultat så var jag stolt som en tupp över min lilla löpbäbis på 10 mån.

Resultatet 1:a rundan blev 92poäng och en 3:e placering av 21 ekipage! Domarkommentarer: ”Superkontakt! Riktigt snyggt!!!”

Andra rundan(vi gjorde 2 starter) taggade Astra till om än MER och lyckan var total! F*n vad bra lilla tanten är!!! <3 <3 <3 Enda avdraget vi fick var för att hon la sig lite snett med baken vid en skylt(-1 poäng).

Resultat 2:a rundan: 99 poäng och delad 2:a placering med Magics kullsyster Meet MyOwn Hope Diamond ”Hope”!!!!! Domarkommentar: ”Sann Rallyanda!”. Förutom detta så fick vi också specialpriset ”domarens favorit” för mina fina förarinsatser med lilla Astra <3 WOW säger jag bara!

Film på båda rundorna!

Jag gratulerar även två av Magics syskon som tävlade på samma tävling och klass som Astra! Grattis till LP1 LP2 Meet MyOwn Idol’s Eye ”Zanto” till uppflyttningspoäng och Meet MyOwn Hope Diamond ”Hope” till sin första rallytitel RLD N!

Hope ZantoSå trevligt det var att få träffa er!

DSC_0596

1 svar på “Tävlingsdebut för min ferrari! bild + film”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *