Lyxträning

Idag har det varit full rulle från morgon till kväll!

Jag som såklart är mästaren av god framförhållning började min julklappsshopping IDAG! 😉 Det som jag saknar i att göra saker i god tid tar jag igen genom att vara väldigt effektiv när jag väl är igång. På endast 1 timme fixade jag julklapparna till halva familjen mitt i julrushen och inte några panikpresenter, utan personliga och valda i syfte att de faktiskt får någonting ut av dem 🙂

Väl hemma igen blev det lite städning, rastning av hundar och sen fick de hoppa in i bilen för vi skulle träna med 3 andra personer som alla har aussies i Stockholms Hundsportcentrum! 😀 Lätt bästa inomhushallen. PUNKT.

Alla hundar var superduktiga i träningen och här kom jag faktiskt välplanerad!

Astra fick träna Fritt följ, Läggande under baklängesmarsch och hopp över hinder. Fria följet gick hon så jäääääkla snygg. Urfin position, tyst, alert och fullt koncentrerad. Kan inte fatta att vi inte tränat detta på månader?! Läggande under gång så fick vi till en hel del fina läggande men lila damen har myror i brallan så hon vill gärna stampa med tassarna på stället medan hon ligger, så där ska vi kombinera snabba skiften med stadga innan belöning. Hopp över hinder älskar hon så där belönar jag mer att hon faktiskt sitter kvar än hoppar 😉 Vi påbörjade även uthoppen inför klass 2/appellen och det var inga problem då hon är grundad att springa ifrån mig rakt ut sen barnsben 🙂 Vi kan nog med lätthet börja öka höjden nu.

Foto: Elin Selin

Haven fick köra platsliggning, ”flygande” uppsitt i första skiftet till fjärren och apportering. När platsliggningen skull göras så gick vi i princip rakt in i hallen utan att hälsa på någon eller så och nästintill alla hundar var främmande för honom. Kunde inte gått bättre, låg som en klippa och gav inte ens de andra en minsta blick. I fjärrträningen trampar han gärna upp i första skiftet(ligg-sitt) men skiftar snyggt resten så nu kampanjar vi att ge allt från första kommandot. Sen tränade vi en del klass 2 apportering. Vi fick låna Amandas apportbock vilket var super då det är viktigt att hunden vänjer sig vid att plocka andra apporter än våra egna .Alltså jag är helt kär i den hundens gripanden av apportbocken! Han liksom ger full kareta och tar den ändå i ett svep utan att stanna och ger järnet på vägen tillbaka igen. Inga stopp för att plocka upp, tugg eller landa med tassarna på apportbocken.

Foto: Elin Selin

Magic drillade rutan, inkallande med ställande, fritt följ och lite ny teknikträning för snyggare uppsitt i fjärren. Jag ville testa på att skicka honom på den redan upplagda rutan som var där sen innan. Vi har inte tränat detta sedan i somras, men bannemej han satte den perfekt VARENDA gång!!!!!!!!! 😀 YES vilken triumf att få veta att nytänket verkar ha satt sig i hans hjärna. Idag väcktes hopp! Resten gick finfint det med så där har jag inga nyheter att komma med. Det ny tekniktänket tror jag kommer bli riktigt bra om jag spelar mina kort rätt 😉

Här är några ihopsatta klipp filmat med min Iphone från dagens träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *