Grattis Oskar 11 år!!!!!

Idag(den 19:e) fyller världens bästa labrador Oskar 11 år! För er som inte har följt oss så länge så kan jag berätta att Oskar är min allra första hund som kom in i mitt liv när jag var blott 12 år gammal och vilken utmaning till förstagångshund! Barbiedockor(om det inte var veterinär-Barbie 😛 ), prinsessor och sånt fanns aldrig ens på min radar som barn. Det var bara små plastleksaker i form av hundar eller gosedjur. Minns t.om en gång som riktigt liten när min mamma köpte mig ett labradorgosedjur, tog mig till en riktig zoo-affär och köpte riktiga hundmatskålar, koppel, leksaker och foder till min bomullsfyllda fyrbenta vän! Mitt allra starkaste barndomsminne <3

Han är verkligen min ”Lucky Number”

När omständigheterna var rätt, så fick jag tillslut min livs levande valp! Han var absolut INTE för den oinvigde, men ojojoj vad fruktansvärt mycket jag har lärt mig tillsammans med Oskar! Han har checkat av alla de jobbigaste sakerna(tuggat på ALLT, kastade sig mot ALLA, släpat mig på bara magen över appellplaner, blev inte riktigt rumsren förrän vid 1-1,5 år, lyssnade INTE, och drog min händer blodiga vareviga dag) jag tror att man kan checka av med en unghund på sisådär 30kg+ som tror att han är en ÖVERsocial border collie 😉 Skulle jag fått honom idag så skulle jag tänka ”WOW vilken drömvalp, sååå mycket att jobba med”, men då grät jag vareviga dag. Var ju inte så jättelätt som 12-åring att inte kunna hantera sin eviga dröm som gick till uppfyllelse. Hur skulle han kunna bli min ”bästa vän” som på film eller en sällskapshund av honom(för att tävla med hund hade jag ingen aning om att man ens kunde, tja förutom utställning)? Men ska ni veta en sak om mig, så ger jag ALDRIG upp om jag verkligen vill något, och att ha en hund var ju min största dröm! Det tog tid, flera år men bannemej vad vi lyckades!

Vårt första freestyleprogram, dec 2006

Som jag nästan har slitit håret av mig under dina första år och så många tårar av glädje och lycka mitt hjärta fällt över det vi åstadkommit tillsammans när jag aldrig gav upp. Du är den som ledde mig in i freestylens underbara värld, lärt mig det jag kan om hundar, tagit mig dit jag står nu, visat mig att ingenting är omöjligt om man vill följa sin passion och gjort mig till den människan jag är idag! Vi har gjort så fruktansvärt mycket roliga äventyr tillsammans; kurser, tävlingar, landslag, reklam- och långfilm och gud vet vad!

Skärmbild på Oskar från filmen ”Små Citroner Gula” i rollen som ”Kafka”

Vinjett med Magic och Oskar, Huset fullt av Hundar

Nu när jag har varit en stolt ägare till 6 helt otroliga hundar så kan jag säga att en hund som Oskar får man tyvärr bara uppleva en gång i livet!!!

Oskar och jag på World Dog Show 2008

Miljarder tack för att du finns vid min sida, för allt du visat mig vägen till och varenda dag jag upplever tillsammans till dig! <3 <3 <3 <3 <3 Till alla som frågar mig vad jag söker i framtida hundar så svarar jag ”den ska ha Oskars hjärna och aussiens kropp”.

GRATTIS Världens bästa, showiga och mest dansanta labrador farbror Oskar!!!!!

Några av Oskars meriter:

Meriter
Freestyle Media
-5:a Freestyle SM 2009 -Biofilmen ”Små citroner gula” – spelar ”Kafka”
-Reserv i landslaget 2008 & 2009
-Vinjett till TV-program
-1 klassvinst klass 3 -Ramlösa reklamfilm
-2xSilverpoäng klass 3 -Scalibor reklamfilm
-FSD II -TV8 – freestyleuppvisning
-3:a Agria New Rule Cup 2010 -Artikel – PUNKT SE
-2:a placering Agria Freestyle Cup Final 2008, klass 2 -Fotografering – okänd tidning
-kvalat 2007 och 2008 till AFC final -Bild + lite text i hundsport
-kvalat till finalen WDS 2008 30.1/33p -Visat Freestyle + intervju i TV4 Förkväll
-3:e placering Agria Freestyle Cup Final 2007, klass 1
Lydnad  
-LP1
Övrigt
-Känd mentalstatus 1:a skott
-Åkt med mig runt Sverige och gör uppvisningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *