Freestyle- och Heelworkdebuten för Haven!

Idag har min lilla röda bäbis tagit det allra första steget ut i den officiella tävlingsvärlden och debuterat i freestyle och HTM!

Nästan allt var packat igårkväll, så jag ställde klockan på 06.00 och med hela 2 timmars sömn i bagaget så bar vi iväg mot Stockholms södra bk. Anlände där rätt så tidigt då jag ville ha ordentligt med tid att varva ner, packa upp, rasta vovvarna osv.

Runt kl 10 var det dags och vi skulle ut som start nr 14. Det gick SÅ JÄKLA BRA!!!!! Poängen fick bli precis som de ville, Haven satte ALLT i sin debut på freestyleplanen. Värre var dummatte som trampade på honom 🙁  Kan inte fatta att han bara är MIN, och är tacksam för det vareviga dag sen han landade på denna jord <3

Och denna gång speglade poängen känslan! 😀

Resultat freestyleklass 1 (krävs 7,5 i varje kategori för uppflytt och högst är 10)

9.50 | 9.45 | 9.50

Summa: 28.45 poäng(av 30)
Klassvinst, uppflyttning och kvalad till Agria Freestyle Cup finalen!!!

Wow! Hade aldrig i mina vildaste fantasier trott att det var möjligt att uppnå på debuten! Tror jag precis slagit poängrekord i klass 1 på mig själv! 😀

Världens bästa bäbis!

Här är kritiken för intresserade!

Sedan så sadlade vi om till heelworken för galna matten hade bestämt sig för att debutera i det också med både Haven OCH Magic! Här började det ösregna i rejält när vi skulle köra så det blev kisande vovvar på plan och en knäpp matte utan mycket baktanke som trampade på Haven (igen?!?!?!?!) MEN det blev STORslam även här! Vi knåp till oss både 1:a(Haven) och 2:a(Magic) platsen med uppflyttningspoäng i båda!

Haven

8.30 | 8.05 | 8.40

Summa: 24.75
Uppflyttning

”Snygga positioner åt olika håll o snurrar på stället. Hunden arbetar självständigt o bra! Härlig attityd, snygga övergångar”

Magic

7.95 | 7.80 | 7.95

Summa: 23.70
Uppflyttning

”Bra positioner åt olika håll o olika hastigheter. Position 5 var ngt ostadig men annars mycket bra. Fin helhet! Trevlig början. Snyggt pos 1 när hunden är fot och backar runt”

Mina fina pojkar <3
Största stjärnan idag <3

Åh så jäkla roligt det är att äntligen ha kommit igång med ett BANG efter 2 års freestylekoma tävlingsmässigt! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge 😉 Otroligt STOLT jag är över mina fyrbenta älsklingar!!!!!(en eloge till Astra som låg hela dagen i bur utan ett endaste pip eller protest, sov som en stock). Det fick firas med en hamburgare var från donken 😉

Film kommer ut imorgon troligtvis då klockan är halv 11 och jag ska upp tidigt igen för agilitytävling med Magic och knappast vet att att jag lever ;-P

BEST. DAY. EVER! 

5 svar på “Freestyle- och Heelworkdebuten för Haven!”

  1. Alltså, SÅ SJUKT GRYMT!! STORT STORT GRATTIS!!!
    Och lycka till imorgon! 😀
    Såg att Magic tävlar lydnaden i Österåker den 11te också? Vilken variation du lyckats få på dina fina killar!! 😀

  2. Tusen tack!! 😀 Nu går det undan vettu! 😉
    Ja, jag mailade och kollade om vi kunde efternamäla idag och de sa ja till det – så Ella kommer starta 1an då igen om allt går vägen! 😀 Blir det er första start i 3an?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *