Underbart härliga fredag

Äntligen är det fredag, och hela dagen har bara flutit på sådär härligt, kravlöst och avkopplande. Precis vad jag behövde.

Jag kickade igång dagen med att packa hundtränarväskan, buren och ett stycke Magic i bilen för att dra ner till helt nya hundträningshallen ”Perfekta tassar”, ett stenkast från Knivsta för att möta upp Matilda & co för lydnadsträning. Träningen gick himla bra och Magic var så duktig på de nya utmaningarna jag levererar i klass 3 momenten. Vi fokuserade på återhopp med apportbock, dammade av rutan som inte tränats sedan september och den satt mer än fint  😀 , metallapportsgripanden, fritt följ och intro till sättande under gång.

Allt gick över förväntan, men vi har fått lite problem som jag skulle bli mer än tacksam om jag kunde få hjälp med. Under fritt följ så har Magic en ganska stor tendens att släppa(hänger inte med och tittar bort en sekund) i själva vändningen vid helt om halt/marsch. Om någon har hjälpfulla tips för att få honom att hänga med bättre med fokus och lite jävlar anamma i helt om vändningar skulle jag bli otroligt glad  :mrgreen:

Taggad Magic och Eboni. Skenet bedrar säger jag bara ;-)
Taggad Magic och Eboni. Skenet bedrar säger jag bara 😉

Annars så körde vi liiite agility också för att checka av om han kommer ihåg kontaktfält (kör med 2 på 2 av) och slalom. Inga problem. Mäkta IMPONERAD är jag över diamanten, det trodde jag inte alls att han skulle komma ihåg. Han missade varken ett enda kontaktfält(han ÄLSKAR 2 på-2 av) eller en slalomingång med finfin fart också! Åh nu blev man så himla sugen på att köra ner sig totalt i agilityn igen som vi gjorde i höstas  😉 Om jag bara hade någonstans att träna banor nu under vintern…

Vid hemkomst spenderades tiden med att jag tappade all självkontroll på ”SBKtävling” och planerade klart vår preliminära tävlingskalender för våren som ni ser här till höger. Start i klass 3 planeras till september på hemmaplan. Att ha en deadline för saker hjälper MYCKET kan jag säga  🙂

Under kvällen åt jag ute med mamma och lillasyrran och sen blev det bio och vi såg ”The iron lady”. Fruktansvärt bra prestation av Meryl Streep. Tycker att hon definitivt var bättre än filmen i sig som ibland kändes lite väl långsam. Håller definitivt på henne under Oscarsgalan!

Nu återgår jag till sängen där senaste avsnitten av ”The vampire diaries”, ”Grey’s anatomy”, ”The big bang theory” och ”The secret circle” väntar.

Underbar dag och håller tummarna för en lika underbar helg för både mig själv och er alla där ute!

2 svar på “Underbart härliga fredag”

  1. Jag har haft liknande problem med Trixie, hon har istället en tendens att ”tappa” fokus under själva fria följet. På henne fungerar det med att jag backar tillbaka till stället hon ”tappade” och börja om. Hennes reaktion är lite ”Aha, jag måste kolla på matte jämnt, annars får jag ingen belöning” Inte samma sak som för dig med vändningarna kanske, man kan fungera 🙂

    Sjukt bra blogg förresten, extra roligt då Magic är Trixie’s morbror 🙂

  2. Har haft ett liknande problem med Trixie. Hon har en tendens att tappa under själva fria följet. För oss har det fungerat att backa tillbaka till stället där hon ”tappade”. Hennes reaktion är lite ”Aha, jag måste kolla på matte HELA tiden för att få belöning. Inte riktigt samma sak i vändningarna kanske, men kan ju fungera?

    Sjukt bra blogg förresten, du är så inspirerande. Blir extra roligt då Magic är Trixie’s morbror också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *