Tiger och morbror Magic

Innan freestylekursen idag så svängde jag och Magic förbi Uppsala bk för att träffa Tiger och hans ägare Maija. Tiger på ca 11 månader kommer från Magics kullsyster Hopes första kull vilket gjorde att Magic under förra året blev morbror Magic  😉 Det var första gången de fick träffas och framfusiga Magic ville såklart leka fullt-aussie-brottnings-ös-medvetslös blandat med halvgalna lekskrik och skall vilket var lite väl taskigt mot Tiger som han precis träffat. Kan direkt säga att det inte är många hundar som vill hänga på Magics galna fysiska brottningslekar 😆 Några frivilliga hundar helt utan självbevarelse drift där ute? 😛 Vi tog en skogspromenad på drygt en timme och efter ett tag lärde sig Magic att ta det liiite lugnare och leka liiite snällare så de lekte och jagade varandra jättefint tillslut  :mrgreen:

Här är några bilder från promenaden tagna av Tigers matte Maija.

Om Magic bara visste vad som lurade...

Lika barn leka bäst 😉
Japp Magic ÄLSKAR alla former av vatten. Bara det inte är i form av en bassäng på hundsimmet förstås.

Snygga Tiger
På språng

Om ni undrar varför Magic har nosgrimma så är det för att han koppel- och koncentrationtränas via agilitygurun  Susan Garretts metod.

INGET annat funkade han var som en galen jojo i kopplet hela promenader. Och jag har blivit extremkänslig och nojig för nackpåfrestande grejer efter Charlies problem samtidigt som jag själv får ont i axeln av allt ryckande. Han drog – jag stannade – han kom till mig och fick beröm och gå igen – drog igen – jag stannade – han kom tillbaka och fick beröm och gå igen – och drog igen osv osv i all oändlighet.

Detta har dock funkat perfekt. Han drar nästintill inget oavsett vart vi är längre, mycket mer skonsamt för nacken(jag rycker ALDRIG utan leder så försiktigt jag bara kan tillbaka honom till mig igen) och nu ska jag börja vänja av den tillbaka till halsband igen. Målet med grimman har hela tiden varit att få bort den så fort som möjligt. Om någon själv vill göra detta så måste jag varna att man verkligen ska veta vad man gör för att inte rycka eller utnyttja en nosgrimma på FEL sätt då det kan vara skadligt. Men rätt använd så är den en gudagåva i Magics koppelträning. Han har inget emot den heller utan är noga vänjd och stoppar mer än gärna huvudet själv genom grimman när vi ska ut.

Som Susan själv säger:

The key is education. In my career I have found that very few people know how to properly;

1)Acclimatize the head halter (by playing games etc)

2)Swiftly yet humanely turn the dog’s head away from distraction & present choices for reinforcement during these sessions.

or

3) Fade the use of the halter but keep the good behaviour it created.

3 svar på “Tiger och morbror Magic”

  1. Åh, vi har precis kommit på hur vi ska få koppelträningen att funka efter ett bra tag där jag fick ont i både handleden och ryggen av att gå och hålla emot.. Jag började kasta godis mellan mig och Baloo och så skrek jag och tjoade att HÄR var det minsann nåt spännande som han missade så han kom tillbaka och började nosa reda på godisen. Efter några gånger började han gå och kika öer axeln. Win!

    Fina bilder förresten. Om jag var liiite mer aktiv skulle jag nog skaffa såna här hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *