Första dagen med Haven

Nu har vi haft lilla Haven här en dag snart.

Största delen av gårdagen spenderades på vägen då det enkel väg tog ca 5 timmar att köra till uppfödaren. När papperna var påskrivna och klara och Haven välrastad var det dags att bege sig hemåt. Min pappa fick köra medan jag satt i baksätet med Haven i en liten tygbur med öppet tak. Det var liiite gnäll och valpskrik precis i början de första minuterna men sen så var lilla pirayan så tyst och sov/gosade/småbusade de resterande 5 timmarna. Under pauserna så rastade han av sig direkt och tog allt med ro.

Min nuvarande uppfattning om honom är att han verkar vara en glad, rolig, självsäker och trygg liten fluffboll. När vi kom hem så tuffade han runt hela huset och undersökte varenda lilla vrå helt själv med svansen i topp. Han till och med välte en grind av kompostgaller som vi har som avgränsare utomhus utan att vrida på öronen. Labbarna och Magic var sååå försiktiga och lugna vid hälsningen och gav Haven utrymme så fort han visade att de var lite väl framfusiga. Mina trygga pålitliga älsklingar <3

Idag har allting gått jättebra. Alla vuxna grabbar är så ömtåliga och trevliga och han verkar inte ha något alls emot ”jättarna” heller. Lite lustigt är att han hela tiden går under Magics mage och letar efter någonstans att dricka 😛 Inga ”olyckor” har hänt inne utan han har varit jätteduktig och gjort ifrån sig så fort jag har burit ut honom. Han verkar vara en otroligt matglad, kastar i sig maten med hull och hår och försöker äta allt litet som kommer i hans väg.

Vi har hunnit med ett liiitet minipass också. Vi har börjat att träna in klickern som markeringssignal och lekt byteslek tillsammans(jäklar vad rolig han är!). Det är krut i bäbisen!

Här är ett klipp på vårt allra första träningspass tillsammans  :mrgreen:

2 svar på “Första dagen med Haven”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *