Officiell Utställningdebut!

Oj vad vi är i farten nu under hösten?!

Efter många uppmaningar om att prova på att ställa ut Magic som verkligen blev manlig tillslut, var vi idag iväg med honom på hans officiella utställningsdebut i öppenklass på Gävle brukshundklubb.

Jag har tyvärr inget att skryta om gällande labbarnas utställningsmeriter(en drös med 2:or och 3:or i kvalité) så förväntningarna var absolut inte stora.

Men tji fick jag. Det som vi alla visste var alltså sant. Magic är snygg! Han var enda hanen i sin klass och fick ”Excellent” i kvalité med bedömningen:

Stor öppen och vacker hane med bra könsprägel och propotioner. Välformat huvud, tillräcklig hals och bra rygg. Tänder o bett ua. Något rak överarm annars välvinklad. Bra ben och tassar, välkroppad, rör sig med bra flyt, något lös i fronten. Ngt mjuk päls(fick uppmaning av domaren att inte bada honom dagen innan utställning 😳   )

Öppen, trevlig och välvisad!

Beauty and brains! Flera aussiemänniskor runt ringen frågade mig förvånat varför Magic inte fick något CK, men det glömde jag att fråga domaren. Var ju så fruktansvärt glad i hans Excellent, så vidare utmärkelser eller bedömningar spelade ingen som helst roll. Det var jättekul att träffa många trevliga människor och släktingar till Magic och samtidigt få lite bekräftelse på att jag har en snygg hund, för i mina ögon är han det finaste som existerar!

Fråga till aussiemänniskor: Hur nära ska man bada en aussie innan utställning? Vill ju gärna ha lite najs fluff på honom, men inte få kommentar om att pälsen är för mjuk pga dusch dagen innan?

En riktig allroundgrabb alltså 🙂 Nu fattas det bara bruksmeriter för att vi ska vara tävlingsaktiva i alla våra favoritsporter.

Imorgon var det planerat med agilitytävling i Frövi, men den får vi stryka pga mitt mattepluggande… 🙁 Kanske hinner ner till klubben en stund istället?

Lite bilder på vackra vovven :mrgreen:

 

8 svar på “Officiell Utställningdebut!”

 1. Oj, du bara kammar hem pris efter pris 🙂 Stort grattis!!!!
  Det kostar 400kr i timmen att träna för Jenny när det är utomhus. Men nu from nov vill hon vara inne och då får man bekosta hallen med så då kostar det 620kr i timmen. Så rätt dyrt men värt varje öre kan jag lova 🙂

 2. Sv: Tack så mycket 🙂
  Ja, jag håller på med tävlingslydnad. Och så kör jag lite agility, bara hemma än så länge, kommer börja med det på riktigt lite senare tror jag och så håller jag på med lite freestyle på hobbynivå. Tycker de flesta sporter verkar intressanta så troligtvis kommer vi testa på en del sporter till 🙂

 3. Gud vad kul. Grattis! Han ser jättefin ut. Verkligen blivit manlig, istället för att se ut som en liten snorunge 😉

  Thyra och Lhine är ju inga aussies, men goldens ska inte heller har för mjuk päls, men dom badar jag 2-3 dagar innan… så det får ju bli koppelpromenader om det är skitigt ute. (Då känner man sig som en riktig utställningsfjolla. He, he).

  Förresten, visst är det väl kul att få bra resultat både på tävling och utställning – från den ena helgen till den andra 🙂

 4. Ännu ett grattis. Varje gång jag tittar in så har ni tävlat och det har gått bra:D

  En fråga vad tar du för att hålla exempelvis en freestyle kurs 1 dag. Grunderna liksom.

  Om du inte vill svara i bloggen min så maila mig gärna.

  Mvh Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *