Beslut…

Idag var ingen vidare dag då jag tyvärr måste ta beslutet att inte tävla freestyle i Karlstad nu i helgen. Detta pga av att Oskar endast knappt grejar halva programmet än så länge och resten sitter inte/existerar inte ännu. Han skulle behöva 1-2 veckor till av träning innan tävling.

Jag känner nog att jag inte vill lägga ut dyra bensinkostnader på de 3-4 timmars enkelresa dit för att känna oss lite chanslösa då jag endast hunnit koreografera och träna halva programmet. Helt enkelt så följer jag min magkänsla och hjärta och vill att det ska kännas bra och rätt så att hundarna inte behöver förvirras av en knäpp matte som inte själv vet vad hon gör/säger. Kanske skulle jag ha åkt och chansat om tävlingen låg lite närmare? Det är ett väldigt precist och svårtajmat program som vi försöker forma fram. Därför är det extra viktigt att allting någorlunda sitter som det ska.

Så vi har istället anmält oss till Bollnäs freestyletävlingar som hålls i september.

Jag har verkligen velat fram och tillbaka tusen gånger hela dagen. Men nej, det känns inte rätt ännu. Och det tycker jag att det ska göra eftersom det ska endast vara roligt att tävla hund och inte en börda, stress eller ett ”måste” bara för att anmälan är betald. Så synd också då jag verkligen har sett fram emot att träffa några intressanta hundfrälsta personer jag bara känner via bloggar/nätet 🙂 Ni vet vilka ni är 😉

Något annat som är tråkigt är också att bilen inte gick igenom besiktningen idag. Den har ojämnt fördelade bromsar och måste åtgärdas annars körförbud. Så kanske lika bra att inte utmana bilen med de otillräckliga bromsarna?

En rolig sak idag som gjorde mig lycklig är att vi har monterat och pimpat bilens nya bilbur idag. Jag är så otroligt glad över detta då det är något jag alltid har drömt om sedan flera år! Hängde också lite upplyftande s.k ”egorosetter” vi vunnit hittills. Tänkte att de ska fungera som pep/uppmuntran/motivation efter/innan en träning eller kanske efter en tävling som gått dåligt, som påminnelse hur fantastiska mina grabbar kan vara och vilja få mig att kämpa på och inte ge upp.

Här är lite bilder på deras nya hideout medan vi är ute på vägarna mot nya äventyr 😀

4 svar på “Beslut…”

  1. Tråkigt att ni inte åkte hade varit roligt att titta på er =) Men som du säger man ska följa hjärtat och magkänslan ^^ Det är ju snart September så då får ni tävla i Bollnäs lycka till!

  2. Nej men vad tråkigt att ni inte åker på lördag. Men jag förstår dig helt och hållet. Det ska kännas bra och man ska vara peppad till att åka och tävla, det ska inte vara panik och stress.

    Nu känner väl jag lite stress över Thyras skällande. När vi kört igenom programmet så har hon skällt till en-tre gånger. Men, men. Ska försöka att trötta ut henne liiite innan.

  3. Hejsan! Snygga namnskyltar till burarna! Hoppas det känns bättre till nästa tävling! Du ska inte tävla i skövde/tidaholm då? 😉

    Och KUL med reklamfilm, dina är ju mer i många reklamer ju! Hur lyckas du? 😉 vill ha med Urax… ^^
    Och grattis till lp2! Suveränt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *