Veterinärbesök och jakt

Idag tog jag med Magic till veterinären för en koll på hans skadade tass. Den har läkt superfint, men för att vara extra försiktiga, inget aussie-röj riktigt ännu. Utan istället när vi drar till klubben imorgon, får vi satsa på lugn och kontrollerad lydnadsträning. Tänkte t ex fokusera på platsliggning, fjärrdirigering och ingångar med honom.

Med Charlie tränar vi på med freestylen inför Agria finalen i december. Har faktiskt blivit sugen på att plocka upp vår jaktapporteringsträning igen. Jag har gått 2-3 kurser med honom när han var runt 2 år och tränat lite sporadiskt hur som helst. Men varför inte? Efter att äta, så kommer att apportera saker till mig som hans favorit sak att göra på listan. Nu när körkortet börjar närma sig tänkte jag anmäla oss till lite fler kurser i vår, plus att vi obehindrat kan ta oss ut till platser att träna på 🙂 Det vore kul att sätta upp som ett litet mål nästa år att ställa upp i något prov eller tävling kanske? Charlie var en riktig naturbegåvning(plockar glatt allt vilt vi fick, söker super och följer direktiv) när vi gick kurserna förut så varför inte fortsätta nu 😉  Han skulle definitivt inte göra annat än att uppskatta det.

Charlie med "kalle kanin"
Charlie med fasan i högsta hugg

1 svar på “Veterinärbesök och jakt”

  1. Det är så himla kul med jaktträning! Jag har väl två saker som hindrar vår framfart i den träningen; det ena är att jag tycker det är så sjukt vidrigt med allt dött vilt (vill inte ens ta i det) och det andra är en övertaggad hund… Ja, resten är ju enkel! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *