Roliga promendar

eller inte…

Jag börjar seriöst bli trött på att när man går med sina tre stora hundar på en helt lugn och rogivande promenad stöta på något som som förstör allt. När jag menar något så menar jag icke-tänkande hundägare. Jag kom nyss hem från en sådan. När jag gick med Oskar, Charlie och Magic kopplade längs en trottoar bredvid en vältrafikerad väg så såg jag längre fram en ägare med en terrier helt lös som sprang fram och störde en golden med sin ägare framför oss. Mina hundar är impulsiva men vet att under promenader ska andra hundar bara passeras. Jag kände inte för att råka ut för samma roliga situation som golden retrievern och dess ägare så jag tog en stor omväg i en halvcirkel på ca 50m ut på en åker och bakom en enorm sten förbi terriern och dess ägare som hade lyckats gå vidare(och som fortfarande inte var kopplad?!?). Men men vad vore väl en promenad om inte den lösa hunden självklart skulle sticka efter mig och mina hundar, som sagt är kända för att vara otroligt impulsiva och aldrig tackar nej till hälsa på hundar som springer rakt in i oss. De börjar dra som oxar. Denna gång gick det bra, hunden var snäll, ägaren sa ingenting, ropade inte ens på hunden utan kom bara fram, lyfte upp den och gick iväg(fortfarande lös 👿 ).

Som sagt den här gången gick allt bra, och mina hundar har inte en procent aggressivitet i sig. Men det är aldrig ok om hundägaren ”socialtränar” sin hund genom att låta den springa fram hur som helst till alla hundar den ser utan att fråga om det går bra. Eller i fall då folk bara inte tänker sig för som för några månader sen när jag gick med galningen Max. Då gick det en pappa som lät sitt barn på 6-7 år hålla deras enorma hundaggressiva riesensnaucher som självklart också bröt sig lös från barnets lilla grepp och sprang fram till mig och galna Max. Max är inte heller aggressiv bara tokig och pappan hann fram innan hunden hann göra allvarliga skador på Max, det var den gången. Jag vill inte gå på en promenad med mina naiva hundar och vara rädd för att det ska bli en av deras sista. Nu kanske ni tycker att jag pratar dumheter, men man har hört så många skräckhistorier…

Ett gäng naiva hundar - februari 2008

3 svar på “Roliga promendar”

 1. Tack för snälla ord! 🙂
  Jag förstår dig precis! Var med om en knasig händelse idag med en idiot till matte. Min tik är toksnäll, min hane kan bitas. Jag _vill_inte_ ha fram andra hundar till oss! Varför har folk så svårt att fatta det. Usch!

  Spanade på er slalomfilm för några inlägg sedan, snyggt! 😉

 2. Know the feeling.. Man råkar alltid ut för idioter ibland när man är ute och går..
  Inte riktigt okej då Tengil är sjukt osäker på andra hundar..
  Det gör inget att hundarna är naiva , men hundägarna borde fan inte få vara det.

 3. Såå irriterande! Det är en stor nackdel känner jag av att flytta in till stan igen. Eboni är snäll men Trojja kan låta, men jag är inte rädd att mina hundar ska skada någon men livrädd att dem ska bli skadade! Framförallt lilla Trojja som är såå liten.. En av de största fördelarna med att ha bott mitt ute i skogen 1 år, där stöter man typ bara på råddjur och dem kan inte göra någon större skada, och hundarna bryr sig inte om dem =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *