Utmaning: Lista om dina hundar

Hej!

Lånade denna lista från Busnellans blogg. Otroligt kul att minnas tillbaka för en stund varför man har valt som man har gjort med varje hund 🙂

Enjoy!

Första gången uppe i stugan i Funäsdalen
Första gången uppe i stugan i Funäsdalen

Vad heter din hund? Oskar
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Vi ville ha ett passande namn som skulle stämma överens med hans utseende. När vi besökte uppfödaren för att träffa honom(ca 5 veckor gammal) så föreslog pappa att han skulle heta Oskar eftersom vi tyckte att han liknade en liten deppig gubbe <3 (går efter smeknamnet ”Farbror Oskar” hela sitt liv)
När är din hund född? 2002-09-19
Vilken ras är det och vilken färg har den? Labrador Retriever, gul
Vad väger din hund? ca 39 kg
Var köpte du hunden och vad kostade den? Hos kennel Guideline’s i Bergshamra. Han kostade ca 8000 kr.
Varför valde du just den rasen? Oskar är min allra första hund. Vi var ute efter en lugn, stabil och snäll nybörjarhund och har överallt läst att labradoren var perfekt. Kan tyvärr inte påstå att han som första hund inte var så lugn, stabil och snäll under uppväxten som vi hade hoppats
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Ja, freestyletävlingar sedan december 2006 och lydnad sedan sommaren 2005. Har provat utställning 2005, men vill nog inte gå in på våra resultat där…
Är hunden rädd för något? Absolut ingenting i hela världen. En atombomb skulle kunna explodera bredvid honom utan att han vrider på örat.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Ehrm, har *host* 2 galna gula hanar till *host*
Kan hunden några konster och lydnad? Ja. Han suger åt sig tricks som en tvättsvamp till vatten. Ingenting är omöjligt i Oskars ögon.

Vad heter din hund? Max
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Jag som alltid varit fascinerad av amerikanska filmer hade lagt märke till att hundarna i filmerna ofta hette Max. Och så fick det bli med nästa hund efter Oskar.
När är din hund född? 2003-09-07
Vilken ras är det och vilken färg har den? Labrador Retriever, gul
Vad väger din hund? ca 36 kg
Var köpte du hunden och vad kostade den? Hos kennel Annual’s i Hölö. Han kostade ca 8000-9000 kr.
Varför valde du just den rasen? Bland annat av samma orsaker som med Oskar. Denna gång fick vi våran nybörjarhund och en liten ängel till valp. Tills han växte upp
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Ja, lydnadstävlingar 2005-2006 och en start i Rallylydnad 2009. Lite inoff utställningar också.
Är hunden rädd för något? Samma som med Oskar. Absolut ingenting i hela världen. En atombomb skulle kunna explodera bredvid honom utan att han vrider på örat.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Ehrm, har *host* 2 galna gula hanar till *host*
Kan hunden några konster och lydnad? Ja. Lite partytricks, lydnadsklass 1 och agility.

Lycklig Charlie på bryggan vid våran sommarstuga

Vad heter din hund? Charlie
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? När jag var liten ÄLSKADE jag Air Bud filmerna(en golden retriever som kunde spela basket, fotboll, volleyboll och gud vet vad). Jag har nog sett de 1000 gånger under min uppväxt när jag själv inte hade hundar, men drömde om att en vacker dag få en livs levande som inte kommer från leksaksaffären. Hunden i filmen hette ”Buddy”. Och nu när jag fick veta att Oskars halvbror var till salu skulle jag äntligen få ”min” Buddy och inte döpa en till hund efter ett ”gubbnamn”. Men när vi hämtade honom kändes det inte riktigt rätt. Väl hemma sa pappa som älskar ”gubbnamn” på labradorer; ”det där är ingen Buddy, det är en Charlie”. Jag måste erkänna även om det blev ännu ett människonamn så stämde det perfekt. Han var och är en Charlie.
När är din hund född? 2004-08-13
Vilken ras är det och vilken färg har den? Labrador Retriever, gul
Vad väger din hund? ca 38 kg
Var köpte du hunden och vad kostade den? Hos kennel Guideline’s. Han kostade ca 10000-11000 kr.
Varför valde du just den rasen? Kom igen, det är Oskars halvbror, hur kan man möjligen tacka nej 😉  . Den HÄR gången fick vi våran ängel till valp såväl som vuxen. Min ”lilla skugga” är så fruktansvärt mysig, snäll, glad, mjuk, lättlärd, följsam men ändå självständig och underbar som en labrador bara kan vara. Han vill alltid vara med på allt och det räcker med muntligt beröm för att han ska fyllas av lycka. ”Will to please” som det kallas. För mig är Charlie bilden av den perfekta labben. Om man fick en hund som Charlie i alla labradorer skulle jag förmodligen vilja ha en miljard stycken upplagor. Finns inte nog goda ord för att beskriva den här hunden…
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Ja, lydnads- och freestyletävlingar. Lite utställningar också.
Är hunden rädd för något? Samma som med Oskar och Max. Absolut ingenting.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Ehrm, har *host* 2 galna gula hanar till *host*
Kan hunden några konster och lydnad? Ja. en uppsjö med freestyletricks, servicehund tricks, agility och lydnadsklass 2.

Magic december 2009

Vad heter din hund? Magic
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Nu med rasbyte kändes allting bara så speciellt och så skulle även hans namn bli. När jag träffade Magic den andra gången som 4 veckor gammal och beskådade hans vackra klarblå ögon fick jag det befogat. Det var en speciell hund. Vi funderade på lite på Safir men det passade inte riktigt för att beskriva sättet jag ser honom på. Uppfödaren berättade att hela kullen kallades ”diamantkullen” och att samtligas kennelnamn var uppkallade efter vackra diamanter. Så vi fick se en lista med möjliga namn på valparna och där fanns det. Ett av namnen var ”Meet MyOwn Blue Magic”. Jag var helt såld. Jag vet att han ”bara” är en hund, men i mina ögon är han magisk, representerar resultatet av en dröm jag aldrig trodde skulle bli sann. Jag är fullt medveten att jag alltid låter knäpp, mammig och allmänt avgudande när jag pratar om honom, men precis som namnet antyder både till färgen, ögonen och betydelsen för mig, är han min blåa lilla magiska diamant.

"Blue Magic" diamanten

När är din hund född? 2007-01-31
Vilken ras är det och vilken färg har den? Australian Shepherd, Blue merle med vit och tantecken
Vad väger din hund? ca 25 kg
Var köpte du hunden och vad kostade den? Hos kennel Meet MyOwn i Brunflo. Han kostade ca 10 000 kr.
Varför valde du just den rasen? Nyfiken och utvecklingssugen som jag av naturen är ville jag ha en ny utmaning och en hund som kan göra tricks och sporter som utställningslabradorer kanske inte riktigt brukar toppa resultatlistor i. En brukshund och träningsgalning som även har en avknapp. En hund som kanske orkar och kräver mer, men samtidigt håller sig LITE mer till sin ägare och bara blir allmänt glad mot främlingar istället för att fullkomligt explodera av lycka, plocka upp närmaste sten eller sko och glömma allt som hade med personen som håller i kopplet att göra. Jag ville helt enkelt ha mer. Och det fick jag <3
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Ja, lydnad- och freestyletävlingar. Lite utställning också. Ska starta agility och bruks våren 2011.
Är hunden rädd för något? Ingenting. Är det något som han är lite misstänksam mot, träder hans stora nyfikenhet över. Han kollar snabbt av saken och sen är det inga konstigheter. Har en tendens att vara försiktig på hala golv, ibland.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Jag är helt såld på aussies, och skulle faktiskt vilja starta en uppfödning i framtiden.
Kan hunden några konster och lydnad? Ja. MINST lika mycket som Oskar om inte mer. Älskar att hitta på egna tricks genom shejping. Kan agility, rapport, spår och lydnadsklass 2 också.

Jag utmanar: alla som läser detta inlägg att göra samma sak om sina hundar. Det är otroligt roligt att gå igenom gamla minnen och läsa om andras erfarenheter 😀

1 svar på “Utmaning: Lista om dina hundar”

  1. Kul att du tog med dig listan, kul att läsa också! 🙂 Intressant att höra över andras rasval, namn osv som inte direkt framgår av bloggen/hemsidan annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *