Om

Jag och Charlie sommaren 2011
Jag och Charlie sommaren 2011

Här på Freestylehundar.se kan ni följa mig och mina 5 australian shepherds genom vardag, träning och tävling.

Jag började att tävla väldigt aktivt med mina föräldrars labradorer(den första född 2002) och denna enorma kärlek till att jobba med hund har banat vägen till mitt nuvarande lag av aussies. Till vardags jobbar jag främst som produktionskoordinatior och redigerare inom film, tv och reklam, men nästan all fritid går till hundarna. Träning, tävling,  hålla kurser, uppvisningar och tv/reklamjobb/fotograferingar är himlen på jorden för oss. Hundsporter vi tävlar i är Tävlingslydnad, Agility, Rallylydnad, Utställning, Bruks och framförallt Freestyle/HTM.

I freestylen har jag hittills tävlat med goda resultat och till och med kvalat 6 år (2007-2011 & 2013) till Agria Freestyle Cup Finalen som äger rum i Älvsjömässan i Stockholm i december. Labradoren Oskar och jag kom SM 5:a, blev uttagna till att representera Sverige som reserver i Sveriges första freestyle NM i Göteborg i januari 2009. Vi har även varit medlemmar i det svenska freestylelandslaget(höst 2009-vår 2010).

Hundarna är med i modellagenturen Dogmodel. Några jobb i urval:

(länk: *http://www.youtube.com/watch?v=xxzzqCMElYg )* , *Scalibor fästinghalsband *(länk: *http://www.youtube.com/watch?v=rJXKG8eIxx0 *) och *Trygghansa (länk http://www.youtube.com/watch?v=xy37bbtYamg )* .Oskar har även medverkat med mig på tv8 för att visa upp freestyle, medverkat under ett föredrag för Walt Disney i Stockholm om filmhundar & och visat freestyle på *Tv4 FörKväll (länk: http://www.tv4play.se/noje_och_humor/forkvall?videoId=1.1598328* vi är de första som uppträder.

IMG_0895

Magic och sin motspelare i Rustas reklamfilm

Min aussie Magic gjorde sitt första reklamjobb 2008 och efter det har det bara rullat på. Några projekt vi har varit med om:

  • Spelar ”Frank” i Biofilmen ”Tommy”
  • Vinjett för ”Huset fullt av hundar” *klicka här*
  • Reklamfilm RUSTA *klicka här*
  • Reklamfilm för ”Rädda Barnen”
  • Reklamfilm Scalibor fästinghalsband
  • Modeplåtning ELLE Norge
  • Reklamkampanj Plantagen
  • spelat Rikard i Kanal 5 serien ”Det som göms i snö”.
  • Varit med i Skandinaviens första Netflix-serie ”The Rain”

Jag jobbar väldigt mycket med positiv träning och att samarbetet hund-människa ska vara det roligaste som finns för båda parter. För mig handlar hundträning om att jobba med hunden på ett sånt sätt att det är den bästa stunden på hela dagen när klickern och godiset börjar packas fram.

e-post: susanne.jaczewski@gmail.com

Instagram: @sussikaja